Wat is er mis met melk (lactose)? 5 redenen om minder melk te drinken.

Wat kan er meer Nederlands dan een glas melk zijn? We hebben het hier over koemelk. In het licht van deze gemeenschappelijke oer hollandse traditie, wordt het tijd om de witte snor gedag te zeggen. De mens is niet ontworpen om melk te drinken, behalve moedermelk (alleen tijdens de eerste 6 maanden van je leven natuurlijk). Zoals je hieronder zult lezen dat het consumeren van zuivel als: melk, kaas, yoghurt, zure room, ijs, etc. niet gezond.

Het is ook een nachtmerrie voor de koeien zelf. Dit is zoals de mensen bij GoVeg het beschrijven:. “De 9 miljoen koeien die er zijn leven op melkveebedrijven brengen het grootste deel van hun leven door in grote loodsen of op uitwerpselen aangekoekte modder percelen. Daar waar de koeien worden opgehaald voor hun melk en herhaaldelijk worden geïmpregneerd. Hun baby’s worden weggenomen zodat mensen de melk kunnen drinken die bestemd is voor de kalveren. Als hun uitgeputte lichamen niet genoeg melk meer kunnen bieden, worden ze naar de slacht gebracht en gemalen tot hamburgers. ”

o-MILK-facebook5 redenen waarom je moet stoppen met het consumeren van melkproducten:

Reden 1: Melk bevat vaak ongewenste ingrediënten.
Onder de huidige industriële methoden, is koemelk vaak een giftig runder brouwsel van kunstmatige ingrediënten , zoals bio-engineered hormonen, antibiotica (55% van de Nederlandse antibiotica worden gevoerd aan vee), en pesticiden-die allemaal slecht voor ons en het milieu zijn. Voorbeeld, onbedoelde pesticide vergiftigen en vermoorden naar schatting 355.000 mensen wereldwijd, elk jaar.

Reden 2: Koemelk is voor koeien.
De biochemische samenstelling van koemelk is perfect geschikt om een 65-pond pasgeboren kalf om te zetten in een 400-pond koe binnen een jaar. Het bevat bijvoorbeeld drie keer zoveel eiwitten en zevenmaal zoveel het mineraalgehalte van menselijke melk terwijl menselijke melk 10 keer zoveel essentiële vetzuren, driemaal zoveel selenium en halve zoveel calcium bevat als koemelk.

Reden 3: Melk is een slechte bron van calcium in de voeding.
De mens, zoals koeien, krijgt alle calcium die ze nodig hebben uit een plantaardig dieet.

Reden 4: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan de melk de kans op osteoporose verhogen.
Het is nog steeds algemeen aanvaard dat het calcium in zuivelproducten onze botten zal versterken en helpen bij het ​​voorkomen van osteoporose, maar studies tonen aan dat voedingsmiddelen afkomstig uit dierlijke bronnen (zoals melk) het bloed zuur maken. Zoals uitgelegd door John Robbins , “Het enige onderzoek dat zelfs begint te suggereren dat de consumptie van zuivelproducten nuttig zou kunnen zijn [in de preventie van osteoporose] is betaald is door het “National Dairy Council” zelf.

Reden 5: In melk zit lactose.
In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen bekent met een lactose intolerantie. Dat is bijn 1 op de 7 mensen! Deze mensen lopen jarenlang rond met buikpijn zonder dat zij de oorzaak hiervan weten. Ook is het zo dat naarmate de leeftijd toeneemt de kans op een lactose intolerantie steeds groter wordt. Het lichaam produceert namelijk steeds minder van het melksuikersplitsende enzym lactase. Hoe minder lactase in de dunne darm voorhanden is, hoe groter de kans is dat het gaat om een lactose-intolerantie. Als er zoveel mensen intolerant voor zijn, wat zegt dat dan over lactose???

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *