Wat Is Clean Eating? (Schoon eten)

Schoon eten, of wel Clean Eating, is net zo eenvoudig als deze eenvoudige richtlijnen! Post ze op uw koelkast en geef ze zo vaak mogelijk een blik.om uw geheugen op te frissen.
De ziel van schoon eten is het consumeren van voedsel in zijn meest natuurlijke en pure staat, of zo dicht mogelijk daarbij. Het is geen dieet; het is een levensstijl met name op het gebiedt van voedsel en de bereiding, wat leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven.

Dirty-Dozen-2011-500x431Kiezen voor biologische waar mogelijk
Als uw budget beperkt is, maak dan vlees, eieren, zuivel en de Dirty Dozen uw biologische prioriteiten.  Zie afbeelding links. Voor biologische aanbiedingen kijk op biologischeaanbiedingen.nl/.

Drink minstens twee liter water per dag
Bij voorkeur uit de kraan, geen plastic; we zijn vrienden van de omgeving hier! Beperk uw alcoholgebruik tot één glas antioxidant-rijke rode wijn per dag.

Let op voedsellabels
Schone voedingsmiddelen bevatten slechts een of twee ingrediënten. Elk product met een langere lijst van ingrediënten is door de mens gemaakt en niet beschouwd als schoon.

Vermijd verwerkte en geraffineerde voedingsmiddelen
Dit omvat witte bloem, suiker, brood en pasta, zoals een echte Oer-Drifter. Geniet van complexe koolhydraten, zoals volkoren granen. Dit wel met mate.

Ken uw vijanden
Blijf uit de buurt van alle producten met een hoog aantal verzadigde vetten en transvetten, eet weinig gefrituurd eten en mijdt producten met veel suiker.

Consumeer gezonde vetten
Probeer essentiële vetzuren of vetzuren, elke dag. Zoals kokosolie en olijfolie.

portionLeer over de grootte van de porties
Leer hoeveel je neemt van wat. Hier valt een hoop over te vinden op het internet. Tip is om de helft van je bord te vullen met groenten, een kwart met vlees en een kwart met rijst/pasta etc.

Lagere uitstoot van kooldioxide
Eet seizoensgebonden en lokaal. Het is minder belastend voor uw portemonnee en het milieu.

Winkel met een geweten
Verbruik humaan lokale vleeswaren en de oceaan-vriendelijke zeevruchten of vis. Bezoek msc.org voor een printbaar pamflet.

Vertragen en genieten
Haast je nooit door maaltijd heen. Eten smaakt het beste wanneer geproefd. Geniet van elke hap!

Neem je voeding mee
Gebruik potten en bakjes voor werk of uitstapjes, zodat u altijd schoon eet op de weg. Ik zal hier wat posts over maken.

Maak er een familie-aangelegenheid van
Eten is een sociale lijm die moet worden gedeeld met dierbaren. Verbeter de kwaliteit van het leven van uw gezin en van u zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *