Zelfgemaakte Muesli Power Oer-BAR!
Porties Prep Tijd
14Bars 20minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
14Bars 20minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Alle zaden goed mengen met de havervlokken op een bakplaat. Daarna 15 minuten roosteren in de oven op 180 graden.
  2. Smelt 120 gram boter in een pannetje. Voeg 90 ml ahornsiroop, 100 gram suiker toe en 90 gram notenpasta toe. Al roerend aan de kook brengen op laag vuur. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen op een zeer laag vuurtje totdat je een soort karamelsiroop krijgt. Doe dit nadat de zaden in de oven zijn geweest omdat er snel gehandeld moet worden als de karamel klaar is.
  3. Plaats de geroosterde zaden in een kom. Voeg de rozijnen toe en meng goed door elkaar. Dan het karamelmengsel toevoegen, Roer alles goed en snel door elkaar.
  4. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede 4 kanten ovenschaal en druk goed plat. Plaats de schaal voor 4 uur in de koelkast. Daarna storten en repen snijden. Eet smakelijk!