Zelfgemaakte Muesli Power Oer-BAR!

Vandaag mijn eigen Muesli Bar gemaakt. Ik was blij verrast met het resultaat. Ik zag 1 of andere blonde dame op 24kitchen muesli bars maken en ben geïnspireerd geraakt door de eenvoud van het recept. Ik heb het recept zo aangepast dat het glutenvrij is en dat er geen geraffineerde suiker in zit. Wel suiker dus! Wil je echt geen suiker gebruik dan ipv suiker iets van oerzoet of palmsuiker. Maar zonder suiker lijkt het me niet lekker. Het leuke van het recept is dat je buiten de Havermout met veel verschillende soorten zaden en noten kan experimenteren.

Daarnaast gebruikte ze pindakaas. Aangezien we van de Bulletproof goeroe beter geen pinda’s kunnen eten heb ik mijn oer-notenpasta recept gebruikt. Dit werkt prima want het is net als pindakaas maar dan zonder pinda’s. ;P

Zelfgemaakte Muesli Power Oer-BAR!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
14 Bars 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
14 Bars 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Zelfgemaakte Muesli Power Oer-BAR!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
14 Bars 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
14 Bars 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Ingrediënten
Porties: Bars
Instructies
  1. Alle zaden goed mengen met de havervlokken op een bakplaat. Daarna 15 minuten roosteren in de oven op 180 graden.
  2. Smelt 120 gram boter in een pannetje. Voeg 90 ml ahornsiroop, 100 gram suiker toe en 90 gram notenpasta toe. Al roerend aan de kook brengen op laag vuur. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen op een zeer laag vuurtje totdat je een soort karamelsiroop krijgt. Doe dit nadat de zaden in de oven zijn geweest omdat er snel gehandeld moet worden als de karamel klaar is.
  3. Plaats de geroosterde zaden in een kom. Voeg de rozijnen toe en meng goed door elkaar. Dan het karamelmengsel toevoegen, Roer alles goed en snel door elkaar.
  4. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede 4 kanten ovenschaal en druk goed plat. Plaats de schaal voor 4 uur in de koelkast. Daarna storten en repen snijden. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *