Schots Oer-EI

Schotse eieren: deels eigenaardigheid, onderdeel van een absoluut verleidelijke mash-up van de hamburger en ei.

Wat is een Schotse ei? Neem gekruid gehakt, met een perfect gekookt ei er binnen in zodat je een eiwit-verpakte snack krijgt. De Schotten paneren het ei. Dit laten we ivm de gluten weg.

Lekker als ontbijt, lunch of als pre workout snack. Leg het op een lekkere salade en smullen maar.

Schots Oer-EI
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Schots Oer-EI
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Begin met het koken van de eieren. Ik stoom ze in plaats van hard-koken. Om dat te doen, plaats een middelgrote pan op het fornuis. Voeg 2 centimeter water aan de pan toe, en breng het water aan de kook. Zet een stoom mandje bovenop de pan. Leg de eieren in het stoommandje, dek af en stoom gedurende 10 minuten. Zet een middelgrote kom met ijs en water klaar. Als de tijd om is, storten de eieren recht in het ijsbad. Laat ze gedurende 10 minuten afkoelen gedurende minstens en schil ze. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om te stomen. Kook dan de eieren gewoon zoals je gewend bent voor minimaal 4 minuten en maximaal 7 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of folie.
  3. In een grote kom, combineer het rundergehakt, peperkoek kruidenmix, zout, peper en de honing. Meng tot het goed gecombineerd is, maar niet te lang mixen; dat zal het vlees taai maken. Nu is het tijd om de Schotse eieren te monteren.
  4. Voor elke Schots ei: Vul je een ⅓ kopje met het rundergehakt mengsel en stop deze hoeveelheid in uw hand. Plat het rundergehakt in je hand in een brede kring zoals een hamburger.
  5. Doe het ei in het midden. Vouw voorzichtig het vlees cirkel omhoog, geleidelijk afvlakken als je gaat, totdat het ei is gehuld in vlezige goedheid.
  6. Zorg ervoor dat er geen scheuren in zitten en dat het vlezige harnas uniform is.
  7. Leg ze op de bakplaat. Bak 15-20 minuten. Eten warm of koud.
Notities

Gebruik gemalen varken of kip in plaats van rundergehakt. Ik gebruik ook nog wel eens het gehakt dat in biologische Duitse worst zit.
Serveer met een soort van dipsaus. Ik hou van mijn met een klodder zelfgemaakte Paleo sriracha of enkele eenvoudige Paleo ghee Hollandaise.
Gebruik ahornsiroop in plaats van honing.
Verdubbel het recept voor een week lang snacks.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *