rode uien Oer-Jam

Dit is absoluut 1 van mijn favoriete recepten. Een Franse sjiekfriemel zou het rode uien confituur noemen, maar als oerdrifter ben je natuurlijk niet al te sjiek en noemen we het gewoon Oer-Jam. Deze jam is lekker bij vlees, op je hamburger, bij een goed stuk pittige kaas of op een gluten vrij toastje. Mijn voorkeur gaat uit naar paté, oude kaas en een goed stuk vlees. Dit recept is vrij gemakkelijk en altijd een winnaar. Succes met maken en laat me weten wat je er van vindt.

rode uien Oer-Jam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
8 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
rode uien Oer-Jam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
8 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Ontdoe de rode ui van zijn schil en snijd in ringen. Zet een pan met dikke bodem op midden hoog vuur. Doe de olijfolie in de pan en fruit hier de gesneden ui in aan.
  2. Voeg overige ingrediënten toe aan de pan en laat op laag vuur sudderen voor 30 minuten.
  3. Controleer nu of je de gewenste dikte heeft. Mocht je het dikker willen, kook het dan nog ietsje verder in. PROEF! De truc is om de juiste zuur en zoet verhouden te krijgen. Mocht je het te zuur vinden voeg wat honing toe, mocht het wat te zoet zijn voeg dan wat balsamico azijn toe.
  4. Doe de uienjam in uitgekookte jampotten als hij nog kokendheet is, vul helemaal tot de rand, en sluit af. Zet de pot omgekeerd op een doek en laat afkoelen. De pot zal vanzelf luchtdicht worden afgesloten, en er ontstaat een vacuüm laagje omdat de uienjam tijdens het afkoelen inklinkt. Zo is de jam 6 maanden te bewaren.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *