Oer-BBQ Pulled Chicken (paleo) (slowcooker | crockpot)

Al het vlees met de naam pulled ervoor, is hier in huis bij voorbaat een winnaar. De pulled pork, pulled beef en dit recept van de pulled chicken zijn altijd voedzame en smakelijke gerechten. Ik beperk mij hier tot het recept van de BBQ pulled chicken. Ik serveer dit tussen een glutenvrije wrap of op een glutenvrij broodje met sla. Beiden zijn niet helemaal paleo maar de wrap de betere van de 2 omdat je maismeel beperkt mag eten en er in de broodje veel verschillende soorten zetmeel zitten die minder goed voor je zijn.
De BBQ pulled chicken is natuurlijk ook lekker met rijst en groente naar keuze. Ikzelf vind Boston Baked Beans erbij erg lekker. Maar ook dit is niet helemaal paleo… 80/20 denken we dan maar weer. 🙂

Voor dit recept heb je 1 portie Oer-BBQ ketchup saus nodig. Die vind je hier!

Oer-BBQ Pulled Chicken (paleo)
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Oer-BBQ Pulled Chicken (paleo)
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Voor dit recept gebruik ik een crockpot. Super simpel en makkelijk. Je kunt hier ook een gietijzeren pan met deksel voor gebruiken en in de oven stoppen op 100 graden.
  2. Leg de kip onderin de pan of crockpot. Giet 3/4de van het BBQ saus recept over de kip. Deksel op de crockpot of pan in de oven. Zet de crockpot op low en laat gaan voor 5-6 uur. Zet de pan in de oven en laat garen voor 5 uur. Ik vind het voordeel van de crockpot dat ik het er in de ochtend in doe en thuis kom van mijn werk met heerlijk gegaarde kip.
  3. Verwijder de kip uit de pan en verplaats naar een ovenschaal. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Voeg daarna de kip terug in de crockpot en roer door het achtergebleven vocht. Voeg de rest van de BBQ saus toe en roer nogmaals door.
  4. Ik laat het nog een 30 minuten op low doorgaren in de slowcooker. Dit is niet nodig je kunt het direct serveren. Eet smakelijk.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *