Oer-appelkruimeltaart | Suikervrij | Glutenvrij | Lactosevrij

We hadden nog wat appels liggen. Wat is er lekkerder op een zondag dan een heerlijk ruikend huis naar appeltaart. Daarop heb ik deze glutenvrije, suikervrije en lactosevrije appeltaart ontwikkeld. Ikzelf vind doe ouderwetse van mijn oma natuurlijk veel lekkerder maar dit komt toch al een heel eind in de goede richting en geeft je zeker het idee dat je appeltaart aan het eten bent. Ook ruikt je huis heerlijk!

Oer-appelkruimeltaart | Suikervrij | Glutenvrij | Lactosevrij
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 20 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 20 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Oer-appelkruimeltaart | Suikervrij | Glutenvrij | Lactosevrij
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 20 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 20 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Appelvulling
Kruimel
Porties: personen
Instructies
  1. Ingrediënten:
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in blokjes. Voeg alle ingrediënten voor de appelvulling in een grote kom en mix goed door.
  3. Plaats alle producten voor de kruimel in een keukenmachine.
  4. Blend totdat er een deeg ontstaat. (zie foto)
  5. Plaats de appel vulling in een ingevet springvorm 20cm met bakpapier op de bodem. Kruimel het kruimeldeeg over de appelvulling. Mocht je een grotere springvorm gebruiken, maak dan 2x het kruimel recept.
  6. Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Bedek nu de springvorm met aluminiumfolie en laat nog 30 minuten in de oven staan.
  7. Ik vind het lekker met een klodder 0% vet griekse yoghurt. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *