Langzaam gekookte Paleo Sesam-Sinaasappel Oer-Kip met bloemkool rijst

Mijn eerste slow-cook recept. Ik heb geen crock pot, dus gebruik mijn stof pan en zet deze in de oven. Dit werkt net zo goed en duurt ook net zo lang. Ik kwam dit recept tegen op internet en heb hem wat meer naar mijn eigen hand gezet. Ik heb wat meer gangbare producten gebruikt en me niet stuk gebeten op de Paleo voorschriften. In dit geval de tomatenpuree uit blik.

Langzaam gekookte Paleo Sesam-Sinaasappel Oer-Kip met bloemkool rijst
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Langzaam gekookte Paleo Sesam-Sinaasappel Oer-Kip met bloemkool rijst
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
4 uur
Ingrediënten
Kip
Bloemkoolrijst
Porties: personen
Instructies
Kip
  1. Plaats de kip onderin een crock pot of een braadpan.
  2. Doe alle overige ingrediënten (minus de sesamzaadjes) in een keukenmachine of blender en blend tot een glad mengsel. Giet het mengsel over de kip. Zorg ervoor dat u de kip rondom bedekt met het mengsel.
  3. Kook de kip voor ongeveer 4 uur in een crock pot of in de oven in een afgesloten pan op minimaal 70 graden.
  4. Neem de saus uit de pant en giet het over in een kleine steelpan. Koken voor ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur tot de saus dik is.
  5. Giet over je kip en bestrooi met sesamzaad.
Bloemkoolrijst
  1. Plaats uw bloemkool in opgebroken roosjes in uw keukenmachine tot het fijn wordt vermalen tot 'rijst' grootte.
  2. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook.
  3. Wanneer de ui en knoflook begint aan te bakken voeg de bloemkool en geraspte kokos toe. Roerbak totdat alles goed warm is en breng op smaak met zout en peper. Verwarm niet te lang want dan krijg je puree.
  4. Serveer de rijst met de kip en saus erbovenop. Besprenkel dan met de sesamzaadjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *