Kogelvrije Oer-Koffie (Bulletproof Coffee)

Ooit afgevraagd wat die hype is van Bulletproof Coffee? Ik kan geen krediet nemen voor dit idee. Het is allemaal Dave Asprey . En persoonlijk drink ik het anders en maar 2 keer per week ivm de 5/2 intermittent fasting. Ik deel graag met jullie mijn eigen versie.

Het uitgangspunt van deze Bulletproof Coffee is je koffie voorzien van een flinke dosis gezonde vetten van ongezouten boter uit gras gevoede koeien en vervolgens met MCT olie. Is boter Paleo, vraag je? Onze holbewonende voorouders hadden geen gedomesticeerd vee, daarom had de boter niet kunnen bestaan. Maar in plaats van te vragen “Is het eigenlijk Paleo” vragen we : “Maakt het me gezonder?”.
Chris Kresser schrijft over dit punt in zijn artikel ” Is Paleo wel Paleo en maakt het uit?”
By the way, heb je dat artikel in TIME magazine gezien met boter op de cover dat beweerd dat we kunnen stoppen met de oorlog tegen het vet? Sommige mensen speculeren dat boter een superfood kan zijn. Ik ben sceptisch en gebruik niet teveel… Maar ik moest deze koffie minstens een keer proberen.

Laten we kijken hoe ik het maak!

Kogelvrije Oer-Koffie (Bulletproof Coffee)
Recept Afdrukken
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Kogelvrije Oer-Koffie (Bulletproof Coffee)
Recept Afdrukken
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Brouw wat kwaliteit koffie. Maak je koffie zoals u dat wilt.
  2. Meng de boter en koffie in een keukenmachine of blender. Sommige mensen maken gebruik van een staafmixer, maar bij mij ontplofte de kogelvrije koffie door mijn hele keuken.
  3. Geniet. Je hebt echt maar één mok nodig. Ik houdt het hiermee vol tot aan de lunch, als ik het om 8 uur drink.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *