Over De Oerdrifter

Hola! Ik ben Jasper en sinds enige tijd bezig met de paleo wijze van leven. Ik noem mijzelf een oerdrifter, want dat klinkt wat stoerder als paleöer. (mocht dat woord überhaupt bestaan…)
oerdrifter_bewerkt-3

Nadat ik, zolang als ik me kan herinneren, rond liep met pijn in mijn de buik/darmen. Ben ik gaan zoeken naar oorzaken. Na jaren lang te hebben gezocht las ik een tip op de website van https://www.bulletproofexec.com/ om een voedselallergie test te doen. Dit bleek een gouden tip te zijn want uit de igG4 test die ik heb laten afnemen kwam naar voren dat ik een Soya, tarwe en pinda intolerantie heb. Nu is deze test niet 100% betrouwbaar maar het geeft wel een indicatie. Hierop ben ik doorverwezen naar een allergoloog en zal er nog verder onderzoek gedaan worden.

Dit maakte dat ik mijn voedingspatroon drastisch aan moest passen. Ik ben dol op een boterham met pindakaas. (nu snap ik ook waar de buikpijn vandaan kwam 🙂 ) Dit heeft mij enorm geholpen. Ik voel me energieker en vrolijker en heb ik geen last meer van mijn darmen, ik slaap beter en dit puur door mijn voedingspatroon aan te passen!

Aangezien mijn interesse toch al lag bij de paleo en bulletproof dieet/levenstijl. Ben ik mij hier meer voor gaan interesseren en kwam ik veel interessante zaken en lekkere dingen tegen. Daarnaast ben ik 8 jaar lang kok geweest en merkte dat veel recepten niet door koks waren samengesteld. Ik zet ze graag naar eigen hand en vereenvoudig ze. Ik zie het nu ook als uitdaging om zo makkelijk mogelijk te leven als “Oerdrifter”. (iemand die er een soort van paleo/bulletproof levensstijl op na houdt) De kennis die ik tijdens mijn zoektocht op doe wil ik graag met jullie delen. Vandaar mijn foodblog.

Veel lees plezier!