Blijf een gemotiveerde oerdrifter in minder dan 1 min per dag!

Een vraag die ik vraag krijg is: “Hoe blijf ik gemotiveerd?” Op een gegeven moment is het nieuwe eraf, verlies je minder snel gewicht en vraag je je af of je permanent een oerdrifter moet zijn??? De Horror!

De wereld om je heen leeft nog steeds in een gluten, suiker en lactose maatschappij waarbij het grootste gif aan de massa wordt verkocht en door middel van reclame de mensheid met de paplepel wordt ingegoten. Wij hebben te maken met deze verleidingen en de kans is altijd aanwezig dat je terug valt in oud gedrag en hierdoor in motivatie problemen terecht komt.

Ik heb iets gevonden om gemotiveerd te blijven. Een manier die je op het rechte pad zal houden, als je het volgt. Het is een proces van drie stappen – het duurt tien minuten om op te zetten en daarna minder dan 1 minuut per dag. Je zult merken dat je controle krijgt over je motivatie.

Motivatie Stap 1: Schrijf alle redenen waarom je oerdrifter bent.
Pak een stuk papier en schrijf alle redenen op die voor jou gelden om oerdrifter ze zijn. Welke voordelen haal jij er uit. Het beste is om bij jezelf te beginnen en wees zo specifiek mogelijk. Om je op weg te helpen heb ik hier een lijst met motivaties om oerdrifter te zijn:

Redenen om oerdrifter te zijn….

 • Ik zal er beter uitzien
 • Ik zal minder zelfkritiek hebben
 • Ik voel dat ik iets belangrijks heb volbracht
 • Ik zal me lichamelijk en geestelijk beter voelen
 • Ik zal mag mezelf
 • Ik zal gelukkiger zijn als ik in de spiegel kijk
 • Ik zal assertiever zijn
 • Ik zal meer succes hebben in het leven
 • Ik zal minder pijn beleven
 • Ik zal beter slapen
 • Ik zal productiever zijn
 • Ik zal minder angsten hebben
 • Ik zal meer kracht voelen
 • Ik zal in staat zijn anderen aan te moedigen en te leiden
 • Ik zal meer energie hebben
 • Ik zal meer zelfvertrouwen hebben
 • Ik zal meer in controle zijn
 • Ik ga mer genieten van mijn gezin
 • Ik zal mijn tijd beter gebruiken
 • Ik zal in staat zijn om te spelen met mijn kinderen
 • Ik zal meer geld verdienen
 • Ik zal gezondere kinderen hebben
 • Ik zal meer geduld hebben met anderen

Motivatie Stap 2: Maak uw lijst zo toegankelijk mogelijk.
Dit is essentieel. Als u dit niet doet zal het grootste deel van de inspanning van het schrijven van uw lijst worden verspild. Zet deze lijst ergens waar u

het eenvoudig kunt zien en het liefst op een dagelijkse basis. Denk aan een plek waar je regelmatig zit of bent. Speld het op de muur op een plek waar je regelmatig zit en er naar kan staren. Of schrijf je redenen op een kaart en plak het op ooghoogte op je badkamerspiegel. Plak het op je dashboard. Ik hebmijn lijst in mijn telefoon. Ik gebruik de Google Keep app. Een geniale app die overal synchroniseer waardoor mijn lijstjes overal het zelfde zijn, op tablet of telefoon en altijd bereikbaar.

Motivatie Stap 3: Bekijk je lijst minstens twee keer per dag.
Ik lees de mijne op de toilet of terwijl ik wacht op mijn kinderen uit school. Misschien lees je het wel als je wakker wordt of voordat je gaat slapen. Of tijdens het schoonmaken van uw tanden. Waar en wanneer je het ook doet, zorg dat je het twee keer per dag leest.

Nog een tip: Zet ook de oer-drifter in 14 stappen in je google keep. Bekijk deze op momenten dat  die taart verschijnt,  wanneer snoep uw naam roept, of je het gevoel hebt onderuitgezakt op de bank te gaan zitten met een zak chips, trek uw lijst. Lees het. Gewoon de handeling van het doen zal je denkprocessen onderbreken, slechts in een seconde, opgehangen in de verleiding zelf. Herlees uw lijst totdat je je sterk voelt, haal diep adem en ga doen wat je weet dat je nodig hebt.

Ik praat regelmatig over de noodzaak van leefstijl als oerdrifter, de evaluatie van risico’s, het bedenken van strategieën en makkelijke wijzes van trainen, zodat ik in dagen dat de motivatie wegzakt ik me kan herpakken. Deze lijst is onderdeel van je wapenkamer om oerdrifter te worden en te blijven. Het is uw eerste verdedigingslinie. Gebruik het, train ermee, exploiteer. Deze kleine ingreep kan draken doden. En het duurt slechts enkele seconden per dag. Hoe kun je het niet gebruiken? Ga er voor en schrijf uw lijst! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *